De speakers van Ultimate Ears zijn met de nieuwe generatie Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3 nog beter geworden. Deze draagbare, waterbestendige Bluetooth-speakers zijn opnieuw ontworpen en zijn nu beschikbaar in vier kleuren, die elk in twee tinten zijn uitgevoerd.

Het high-performance materiaal waarmee de nieuwe speakers zijn uitgerust wordt ook toegepast in onder meer motorjassen en als brandwerend materiaal. De BOOM 3 en de MEGABOOM 3 hebben beide bovenop de speaker een magic button gekregen, waarmee je gemakkelijk je muziek kunt bedienen.

Elke speaker heeft prachtig uitgebalanceerde, 360-graden-audio waarmee je muziek hoort exact zoals de artiest die heeft bedoeld. De MEGABOOM 3 heeft een nog diepere bas en verbeterde helderheid vergeleken met de originele MEGABOOM. Of je nu op een festival in de woestijn of bij een poolparty bent, jij valt op met een kleurrijke, draagbare en duurzame speaker.

Met de nieuwe magic button kun je direct via de speakers muziek afspelen, pauzeren en nummers skippen zonder dat je eerst je telefoon moet zoeken. Wanneer je gepaired bent met de vernieuwde BOOM en MEGABOOM van Ultimate Ears heb je via de vernieuwde iOS-app met één klik toegang tot meer dan 45 miljoen nummers en je favoriete playlists uit de Apple Music-catalogus. Muziekliefhebbers kunnen met de magic button ook hun playlists beluisteren via Deezer Premium op Android.

Andere verbeteringen in de BOOM 3 en MEGABOOM 3 zijn een nieuwe IP67 rating. Dit houdt in dat de speakers niet alleen water- en stootbestendig zijn, maar ook stofbestendig, zodat ze mee kunnen op elk avontuur. Dankzij de verbeterde Bluetooth-ontvangst tot wel 45 meter ben je nog mobieler. En ze blijven drijven! Zo hoef je niet bang te zijn dat ze op de bodem van een rivier of meer belanden. Om het extra makkelijk voor je te maken kun je de BOOM 3 en MEGABOOM 3 ook opladen met het Ultimate Ears POWER UP charging dock (wordt apart verkocht). Hiermee laad je ze eenvoudig draadloos op, waarbij de speakers rechtop blijven staan omdat de positie van de USB-aansluiting op een betere plek zit.

De BOOM & MEGABOOM-app van Ultimate Ears is vernieuwd en er is nu een update voor de huidige BOOM-app in de App Store en Play Store. Gebruikers van de bestaande MEGABOOM-app worden naar de nieuwe app gemigreerd. De nieuwe Ultimate Ears-app ondersteunt BOOM, BOOM 2, BOOM 3, MEGABOOM en MEGABOOM 3 en biedt alle functies die velen al geweldig vonden zoals PartyUp, dat met alle generaties BOOM en MEGABOOM werkt om tot 150 speakers met elkaar te verbinden. Ook hebben de custom equalizer (EQ) en de op afstand te bedienen aan/uit-knoppen een nieuw ontworpen interface.

De BOOM 3 en MEGABOOM 3 zijn verkrijgbaar in vier kleuren, die elk in twee tinten zijn uitgevoerd: Night (zwart), Sunset (rood), Lagoon (blauw) en Ultraviolet (paars).

De Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3 zijn naar verwachting in september 2018 verkrijgbaar in de VS en een aantal geselecteerde landen in Azië en Europa waaronder België. De adviesprijs in België voor de BOOM 3 is €149, de MEGABOOM 3 is €199. De POWER UP kost €39. De prijzen variëren per land.