In juni werd de Pioneer UDP-LX500 Blu-ray speler getoond in een Japanse AV-show, maar duidelijkheid was er nog niet of deze ook effectief naar Europa zou komen. Tot nu: in september zal ze te koop zijn in Engeland en in oktober in Duitsland.

De LX500 maakt gebruik van een stijve dubbellaagse chassisconstructie en een laag zwaartepunt om de effecten van trillingen door het chassis te verminderen. Binnenin bevat de machine een verbeterde ruisonderdrukkingsfunctie waarvan Pioneer beweert dat deze de beeldkwaliteit ten goede komt.

Er zijn presets voor het bekijken van zowel SDR- als HDR-inhoud en er is bevestigd dat de Pioneer ook Dolby Vision ondersteunt.

Pioneer’s kenmerkende PQLS-systeem (Precision Quartz Locking System) verschijnt ook en kan worden gebruikt met compatibele Pioneer AV-ontvangers om de nauwkeurigheid van de signaalinformatie die door de speler wordt verzonden te verbeteren.

Qua connectiviteit kan de Blu-ray speler genieten van dubbele HDMI-uitgangen en een paar analoge audio-uitgangen – er is geen meerkanaals analoge uitvoer op de UDP-LX500.

Er hangt wel een stevig prijskaartje vast aan de Blu-ray speler: in september komt ze uit in Engeland aan een prijs van net geen £1.000, en in ook in Duitsland in euro’s komt het neer op net geen €1.000.

Verkooppunten van het merk pioneer