Pioneer brengt een nieuwe netwerkspeler naar de markt. De Pioneer N-30AE zet niet alleen wi-fi en Bluetooth op tafel, maar ook Google Cast en andere streamingopties. 

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn liet Pioneer enkele nieuwe modellen zien, waarvan er één zeker en vast een knaller is. Zo brengt de Amerikaanse fabrikant voor het eerste een netwerkspeler naar de markt. De N-30AE biedt zoals verwacht wi fi en Bluetooth ondersteuning, maar kan daarnaast ook gebruikmaken van Spotify Connect, Tidal, Deezer en Google Cast. Zo brengt Pioneer een toekomstbestendig model dat op veel vlakken gebruikt kan worden. Zelfs hi-res audio lijkt geen probleem volgens de specificaties aangezien je FLAC, WAV en AIFF in 24-bit/192 kHz kan afspelen.

Naast de streamingmogelijkheden heb je nog de mogelijkheid een harde schijf vol muziek aan te sluiten via USB. Bij wijze van spreke fungeert de gebruikte hard drive daardoor als NAS server. Pioneer zal na een latere update ervoor zorgen dat deze harde schijf omgevormd wordt naar een muziek server. Verder maakte de fabrikant nog twee CD-spelers bekend, de PD-10AE en PD-30AE welke gebruikmaken van een 24-bit/192kHz DAC. Het voornaamste verschil tussen beiden spelers is dat je bij de PD-30AE een optische en coax-aansluiting krijgt, evenals een 3.5 mm headphone jack.

Verkooppunten van het merk pioneer