Node, een nieuw Brits luidsprekermerk, zag haar eerste daglicht tijdens de North West Audio Show 2018. Het merk is tot stand gekomen door de Britse industriële ontwerpers Ashley May en David Evans, die zich willen inspannen om “opnieuw te bedenken wat allemaal mogelijk kan zijn met een moderne luidspreker”.

Hun debuutproduct, Hylixa, bevat verschillende nieuwe innovaties en is ontworpen en gebouwd in hun fabriek in Cambridgeshire en werd gelanceerd op de North West Audio Show.

Ashley vertelde ons meer over de nieuwe luidsprekers: “Hylixa beheerst de vocale reproductie door de sonische handtekening van een menselijk hoofd te kopiëren. De compacte, gebogen behuizing tilt de sluier op van een doosachtige kleuring in verband met traditionele behuizingen; terwijl de BMR™-driver met brede bandbreedte alle crossover-afwijkingen verwijdert uit de regio waar het menselijk gehoor het gevoeligst is.

De Hylixa is de pionier van de eerste ‘Helical Transmission Line’ (HTL) in de branche. Dit wil zeggen dat ze een opmerkelijk basextensie levert met een compact, passief ontwerp. Aangedreven door een achterwaarts afvallende interne woofer, komt het orbitale pad met lage impedantie concentrisch rond het schot te staan; behoud van een breedbandige puntbronuitvoer, zonder ‘versmering’ in het tijdsdomein.

Hylixa’s vermogen om subtiele harmonischen op te lossen, zorgt ervoor dat het geluid van instrumenten klinkt alsof je naast de artiest staat. Volledig geoptimaliseerd met behulp van geavanceerde computersimulaties, is de behuizing van Hylixa vrij van elk vlak oppervlak, wordt hij radiaal ondersteund door de interne LKP en heeft hij een constant veranderend muurgedeelte, om de opbouw van staande golfkastresonantie te voorkomen “.

Om deze innovaties mogelijk te maken, maakt het Node-team gebruik van productietechnieken die nieuw zijn in de audio-industrie. Elke kast is systematisch gefuseerd met deeltjes glas en nylon door een computergestuurde laser, elke 0,2 mm laag per keer. Hierdoor kan de complexe (patent aangevraagde) kastgeometrie als een enkel onderdeel worden gekweekt.

Prijzen beginnen bij £27.000, inclusief kleur naar keuze en metalen accenten, met op maat gemaakte verfafwerkingen en goud / rosé gouden accenten tegen een meerprijs.