Denon presenteert zijn nieuwste cd-speler, de DCD-1600NE. Deze zal het beste uit al je discs halen via DSD en hi-res PCM.

Eerder dit jaar bracht Denon al een nieuwe versterker en cd-speler op de markt, maar vanaf februari kan je al een nieuw duo van versterker en cd-speler verwachten. Eerder zagen we al de PMA-1600NE, een versterker die oud en nieuw op een leuke manier combineert. Nu zien we echter nog een cd-speler die het beste uit je audio moet halen. Je kan cd’s of SACD’s afspelen, maar op digitaal vlak wordt muziek afgespeeld in DSD2.8 MHz, DSD5.6 MHz en PCM in 24-bit/192 kHz.Voor de conversie van digitaal naar analoog installeerde Denon zijn Advanced AL32 Processing Unit, evenals de DAC Master Clock Circuit Design. Daardoor kan de speler bijna studiokwaliteit nabootsen.

Verder moet de Denon DCD-1600NE natuurlijk stabiel zijn en trillingen praktisch verbannen. Daarvoor maakte het merk gebruik van zijn S.V.H.-techniek. Daarnaast kan je rekenen op de Direct Mechanical Ground Construction voor extra stabiliteit en minder mechanische interferentie. Bovendien maakt de speler gebruik van een gescheiden voedingen voor digitaal en analoog die elk hun eigen transformator bezitten. Geluidsinterferentie wordt daardoor beperkt volgens Denon. Volgens de fabrikant zijn de Denon DCD-1600NE en PMA-1600NE een ideale combo. Wel zal je nog tot februari volgend jaar moeten wachten vooraleer je de toestellen in huis kan halen.

Verkooppunten van het merk denon