Audioengine heeft de A5+ Wireless Speakers aangekondigd en heeft een interne Bluetooth-ontvanger met een ingebouwde DAC. Gecombineerd laten ze draadloze ondersteuning toe Bluetooth aptX en SBC, evenals Apple’s AAC. Ze blijven ook ondersteuning bieden voor bedrade ingangen van 3,5 mm stereo mini-jack en RCA Left en Right.
De A5-reeks van Audioengine zijn vrij populair. Deze nieuwe A5+ draadloze luidsprekers zijn een upgrade van het A5+ -model, met draadloze mogelijkheden. Dit is zeker nuttig na de introductie van de HomePod van Apple.
Andere verschillen met de eerdere A5-lijn zijn onder meer scherpere lijnen aan de randen van de luidsprekerkasten en een gecentreerde tweeter.
De hoofdfocus van Audioengine blijft de audiokwaliteit en de A5 + draadloze luidsprekers hebben een ingebouwde 24-bits DAC. Bluetooth comprimeert audio, maar deze ondersteunen de best klinkende Bluetooth-codecs die beschikbaar zijn, inclusief Bluetooth aptX en SBC en Apple’s AAC. Gebruikers die meer willen, kunnen nog steeds bedrade connectoren gebruiken.
Ze zijn nu verkrijgbaar in Black Satin (zwart) of Hi-Gloss White (wit) voor US $ 499. Solid Natural Bamboo (de bamboe-versie) is verkrijgbaar voor $ 569. De prijzen voor in België zijn nog niet bekend.