Het is eens iets anders dan de standaard hoofdtelefoon: de SoundWear Companion is een soort band die op de schouders ligt met ingebouwde luidsprekers. Voor in het openbaar is het misschien niet de beste oplossing aangezien de mensen rondom jou nog steeds kunnen meegenieten van je muziek.

Je muziek altijd bijhebben, maar jezelf toch niet buitensluiten van de omgeving met een hoofdtelefoon: dat is exact de bedoeling van de nieuwe draagbare speaker van Bose. Hij zou comfortabel op de schouders moeten liggen en een helder en vol geluid weergeven dat voor anderen in de omgeving wordt geminimaliseerd.

Niet alleen het uiterlijk van de luidspreker was belangrijk voor Bose, ook aan de binnenkant is voldoende aandacht besteed zodat de geluidskwaliteit niet ondermaats zou mogen zijn.

Voor de SoundWear Companion zijn speciale buigbare materialen gebruikt, denk maar aan metaaldraad die omsloten werden door silicone. Op deze manier kan de speaker exact gebogen worden op maat en zou ze bij iedereen goed over de schouders moeten blijven liggen. Bose beweert zelfs dat hij zo comfortabel is dat de drager haast vergeet dat hij de speaker nog op zijn schouders heeft liggen na een dag dragen.

De hoezen die speciaal ontworpen werden voor deze speaker zijn akoestisch transparant, dat wil zeggen dat het geluid hier niet onder zou lijden. Ook zijn ze niet statisch: geen haren of kleding die blijven plakken aan de speaker dus. Een zwarte hoes zit standaard bij de luidspreker, maar er zijn nog drie andere beschikbare kleuren: Heather Gray, Midnight Blue en Dark Plum.

De accu heeft een capaciteit voor ongeveer 12 uur muziek af te spelen. Ook is de luidspreker zweet- en weerbestendig. Via Bluetooth kan muziek worden afgespeeld. Met de Bose Connect app kan de SoundWear Companion geconfigureerd en ingesteld worden.

De SoundWear Companion is verkrijgbaar voor €299,95 met de zwarte hoes inclusief. Voor de andere hoezen betaal je €29,95.

Verkooppunten van het merk bose