De Sonos-producten konden niet altijd bediend worden met een app op een smartphone of tablet. Toen Sonos in 2005 werd gelanceerd, was dat het geval met de Sonos CR100 afstandsbediening. De CR100-afstandsbediening zou volgens Sonos nu het einde van zijn levensduur bereikt hebben. 
13 jaar is een lange periode en Sonos heeft beslist om het apparaat niet langer meer te ondersteunen. In april zal een update komen waardoor de afstandsbediening niet langer met Sonos-apparaten kan verbinden.
In een e-mail aan de klanten staat dat de oude lithium-ionbatterij het potentieel heeft om oververhit te raken bij het opladen, en daarom besloten heeft de ondersteuning van de afstandsbediening stop te zetten.
Sonos heeft voorgesteld aan de gebruikers om gebruik te maken van de gratis Sonos-app op een smartphone of tablet in plaats van de afstandsbediening én geeft hen een kortingsbon van €125,00 voor een toekomstige aankoop bij Sonos.
De toekomstige updates van Sonos negeren zodat je het apparaat kan blijven gebruiken is een optie, maar het is niet echt aan te raden vanwege de batterij die oververhit zou kunnen raken…

Verkooppunten van het merk sonos