JVC toonde op IFA eindelijk zijn nieuwste projector, de DLA-Z1. Het gaat om een 4K laserprojector die met heel wat nieuwigheden te werk gaat. Zo brengt de beamer een breder kleurenpalet en levert het een perfect beeld op een scherm van 200 inch.

JVC showde even geleden een nieuwe projector via sociale mediakanalen. Nu is het eindelijk bekend over welk product we moeten rapporteren, de DLA-Z1. Het is een 4K laserprojector die met de laatste nieuwe D-ILA chips en een nieuwe lens om het beste beeld te voorzien in je homecinema. De lens kent een levensduur van 20.000 branduren, terwijl de nieuw ontwikkelde Blu-Escent laser zorgt voor een helderheid van 3.000 lumen.

Deze verbetering op vlak van helderheid zorgt ervoor dat de projector goed overweg kan met grote schermen. Zo kan je een scherm van 200 inch zonder problemen vullen met 4K kwaliteit dankzij die nieuwe 100 mm lens. Verder kan je nog twee HDMI-poorten vinden die HDCP 2.2 ondersteunen. Daarnaast wordt de projector ook de eerste die komt met het THX 4K Display-label. De projector zal vanaf november verkrijgbaar zijn. Wel zal de JVC DLA-Z1 niet goedkoop zijn en gaat ze de deur uit voor een omgerekende €35.000.

Verkooppunten van het merk jvc