Kudos Audio heeft zijn Titan productlijn uitgebreid met de Titan 505, een nieuwe tweeweg monitorluidspreker. Volgens de Britse producent zou de Titan 505 de goede prestaties van zijn grotere en duurdere voorgangers moeten benaderen voor een meer vriendelijke prijs. In Groot-Brittannië ligt de Titan 505 al in de winkel, maar wanneer hij de rest van Europa verkrijgbaar gaat zijn is nog onbekend.

De nieuwe monitorluidspreker is ontworpen door Derek Gilligan die vroeger als live-technicus heeft gewerkt. Iets wat hem naar eigen zeggen enorm geholpen heeft bij de ontwikkeling van de Totan productlijn. Gilligan vindt namelijk dat “het hebben van een kleinere ruimte en/of budget niet betekent dat je compromis moet sluiten over de pure vreugde van je muziek.”

In totaal bestaat de Titan-familie uit vier leden die allemaal zijn voorzien van dezelfde K3-tweeter, een SEAS-Kudos-ontwerp en drivers die zijn ontworpen door de Noorse driver-fabrikant SEAS. De K3-tweeter is gebaseerd op de bekende 29 mm Crescendo K2-dome-tweeter van SEAS en heeft onder andere een verbeterd magneetsysteem met koperen kortsluitringen, een nieuwe resonantiekamer en een nieuw face-plate profiel.
Daarnaast is de 505 is voorzien van nieuwe dubbele mid-bass drivers met dubbel gecoate harde papierconussen en een een isobarische opstelling waarbij de tweede mid-basdriver intern rug-naar-rug met de eerste wordt geplaatst.

Een heel belangrijk kenmerk van Kudos is de minimalistische, lage orde cross-over. De cross-overs van de Titan-serie zijn zo ontworpen dat actieve werking met geselecteerde systemen mogelijk is, waaronder Linn Exakt en Devialet Expert. Er is een zevenpijler-stand die speciaal is ontworpen om de resonantie te dempen en de prestaties van de spreker af te stemmen op individuele smaak. De bovenste plaat van de stand bevat een beperkte laagdemping om resonantie te verminderen.

De Titan 505 monitorluidspreker wordt in Groot Brittannië verkocht voor 7.000 tot 8.450 Britse ponden. De prijs is afhankelijk van de afwerking.