Het duitse Teufel brengt een nieuwe versie van zijn Theater 500 serie. Het gaat om een nieuwe 5.1 surround set die met nieuwe Waveguide functie komt.

Teufel is een straffe naam wanneer het over speakersystemen gaat. Ook nu lijkt het Duitse bedrijf ons te imponeren met de derde generatie van de Theater 500 reeks. Die bestaat uit vier luidsprekers en de 500 Center, welke zorgt voor een leuke 5.1 opstelling. De voornaamste nieuwigheid lijkt de Waveguide functie. Die zorgt ervoor dat de speakers binnen de set een uniform geluidsbeeld brengen, waardoor het allemaal wat realistischer klinkt.

Verder kan je rekenen op een verbeterde demping binnenin de luidsprekers van deze set. Hierdoor worden resonanties de kiem ingesmoord, wat de akoestiek enkel beter maakt. De hele set kost € 1.699, maar mocht je de hele set te duur of onnodig vinden, kan je nog altijd losse onderdelen aanschaffen. Zo kosten de Theater 500 vloerstaanders € 899 en de boekenplank modellen (Theater 500S) € 450. Je kan de hele set, of onderdelen aanschaffen via de webshop van Teufel.