Steinway Lyngdorf heeft een nieuw luidsprekersysteem uitgebracht: het Model B-systeem. Deze luidsprekers zouden een zeer dynamisch holografisch geluidsbeeld moeten neerzetten.

Dit “Dipool” luidsprekersysteem bestaat uit 16 luidspreker-units en brengen samen met de P-100 processor en een paar A-2 versterkers een ultiem holografisch muziekpatroon. De P-100 processor is volledig software upgradable waardoor hij alle nu bestaande en toekomstige audio- en videoformaten zal kunnen blijven ondersteunen.

Samen met de geïntegreerde RoomPerfect™ ruimte-correctie worden deze Model B luidsprekers in elke luisterruimte akoestisch geoptimaliseerd. De beide A-2 vermogen DAC’s bieden samen 3200 watt puur vermogen aan de acht kanalen die beide luidsprekers aansturen om zodoende een zeer dynamisch holografisch geluidsbeeld neer te zetten zoals we gewend zijn van dit audiomerk. 

Met een gewicht van maar liefst 140 kg per stuk is elke Model B-luidspreker voorzien van drie  12-in woofers vooraan en nogmaals drie 12-in woofers achteraan. De midden en hoge tonen-sectie is een afgeleide van de alom geprezen S-Series .

Het complete Model B systeem wordt dit najaar leverbaar en moet in de standaard uitvoering €105.000 btw inclusief gaan kosten.