In oktober liet Sonos weten dat ze dit jaar AirPlay 2 zou ondersteunen in haar nieuwe producten. Het bedrijf heeft niet alleen plannen voor haar nieuwe producten, maar ook enkele van haar bestaande luidsprekers kunnen genieten van deze update.

De mensen met volgende modellen mogen zich gelukkig prijzen, zij mogen zich namelijk ergens dit jaar verwachten aan een update voor ondersteuning van AirPlay 2: de Play:5-luidspreker, de Playbase-soundbase en de nieuwe Sonos One smartspeaker. Ook alle toekomstige Sonos-producten zullen ondersteuning bieden.

Oudere producten zoals de Play:1 of Play:3 kunnen ook profiteren van deze functie als ze geconnecteerd zijn met een nieuwe, compatibele luidspreker. AirPlay 2-compatibele luidsprekers kunnen worden gegroepeerd met oudere Sonos-luidsprekers om AirPlay-streaming naar een compleet Sonos-systeem te brengen.

De reden dat de oudere luidsprekers zelf AirPlay 2 niet kunnen ondersteuning, is vanwege de software en gebrek aan kracht. De Play:1 heeft bijvoorbeeld slechts 1/16 van de verwerkingskracht van de Sonos One.

Er is geen specifiek tijdschema voor de uitrol gegeven, behalve dat dit ‘ergens dit jaar’ zal gebeuren.

Verkooppunten van het merk sonos