Sonos introduceert de Blue Note PLAY:1, een unieke limited edition-uitgave van deze compacte hifi-speaker. Dit doet het merk ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het legendarische jazzlabel Blue Note Records. De speciale PLAY:1 is de eerste limited edition-uitgave van Sonos en is – in stijl van het platenlabel – volledig blauwgekleurd. De gezamenlijke passie voor high fidelity-muziek maakt dat de unieke Blue Note PLAY:1 het gevoel geeft dat jazzartiesten thuis optreden.

De blauwe kleur van de Blue Note PLAY:1 is deels aangebracht door robots, deels door handschilderwerk. Zo is een verticaal kleurverloop gecreëerd dat van donker- tot hemelsblauw loopt. Op deze manier ontstaat een afspiegeling van de diepe bas en de rijk gedetailleerde hoge en lage tonen die de PLAY:1 zo kenmerken. Tad Toulis, vicepresident design bij Sonos, zegt: “De bijzondere stijl van Blue Note en de karakteristieke eigenschappen van een liveoptreden brengen we samen in de Blue Note PLAY:1. Deze visie bracht ons tot het uiteindelijke ontwerp, dat een bijzonder moment in het creatieproces vastlegt.”

“Muziek brengt een emotionele boodschap over aan de luisteraar. Daar mag dan ook absoluut niets tussenkomen. Sonos deelt Blue Note’s toewijding hieraan”, zegt Don Was, president van Blue Note. “Fidelity is true. Give me the truth.” – oftewel: kwaliteit liegt niet.

Bij de aanschaf van de Blue Note PLAY:1 beschikken luisteraars in de Sonos-app direct over Blue Note on Sonos, mede mogelijk gemaakt door TuneIn. Geniet van een jaar lang Blue Note-zendtijd met drie voorgeprogrammeerde muziekkanalen.

Beschikbaarheid
De Blue Note PLAY:1 is binnenkort exclusief verkrijgbaar op Sonos.com, zolang de voorraad strekt en voor een prijs van 250 euro. Sonos produceerde slechts 4.100 Blue Note PLAY:1’s en verwacht dat ze snel uitverkocht zijn. Voor meer informatie, en om als eerste te weten wanneer de beperkte oplage van dit ‘collectors item’ beschikbaar is, meld je je aan voor de digitale nieuwsbrief op: www.sonos.com/BlueNote.

Verkooppunten van het merk sonos