Bedrijven Sharp en Foxconn gaan samenwerken om grotere lcd tv’s te bouwen. Dit aangezien de vraag naar grotere modellen stijgt.

Als we rondkijken voor een nieuwe televisie kan dit wel eens een lastige taak zijn. Niet alleen willen we de best mogelijke beeldkwaliteit of een zo laag mogelijke prijs, maar ook een zo groot mogelijk scherm. Daarom beginnen Sharp en Foxconn samen te werken. De twee fabrikanten maakten samen een joint-venture genaamd Sakai die zich over de grotere lcd’s zal buigen. Ook wordt er speciaal een nieuwe fabriek gebouwd die grotere panelen kan fabriceren.

De fabriek zal gebaseerd zijn in China. Daar blijkt de vraag naar grotere schermen bovendien sterk toe te nemen volgens de bedrijven. Daarom willen Sharp en Foxconn zo snel mogelijk aan deze trend werken. Wanneer men deze displays maakt worden deze typisch uit glassubstraat gesneden. In deze fabriek zal de mogelijkheid om schermen te snijden dan ook natuurlijk vergroot worden. Hoe groot de twee fabrikanten precies mikken met Sakai is echter nog niet bekend. Wel hebben ze al wat competitie op vlak van grote schermen, want zo hebben Sony en B&O ook al tv’s die groter zijn dan de standaardmaten.

Verkooppunten van het merk sharp