4K is zich nog maar net stevig aan het innestelen op de markt, komt de 8K alweer opdraven. Sharp belooft volgend jaar een 70 inch tv uit te brengen met 8K.

Met een grote televisie trek je de aandacht, en dat is precies wat Sharp doet op IFA 2017. Het merk doet er nog een schepje bovenop en presenteert 8K-resolutie. Volgens het merk zal de Sharp LC-70X500 het eerste model voor consumenten zijn met een 8K-resolutie als hij te koop gaat in maart 2018. Dat zal in eerste instantie in Japan en China zijn. Wij in Europa zullen het moeten doen met een 8K monitor, de LV-70X500E.

De AQUOS 8K LCD-schermen hebben een resolutie van 7680 x 4320 pixels. Dat is zestien keer zoveel als de resolutie van een Full HD-tv. Sharp heeft al 8K-monitoren van 70 en 85 inch uitgebracht in Japan, die trouwens allebei compatibel zijn met de 8K satellietreceiver van Sharp.

Maar het merk vond dit nog niet genoeg. Daarnaast brengt het merk ook frameloze, ‘free form’ en ‘roll type’ schermen. De eerste 70 inch frameloze LCD tv, de eerste 39,4 inch free form display en de eerste 60 inch Full HD roll type: stuk voor stuk primeurs. Het lijkt misschien allemaal een beetje over the top, maar dit geeft ons weer een erg interessant beeld voor de toekomst.

Verkooppunten van het merk sharp