Het Duitse Sennheiser levert zijn HD650 hoofdtelefoons vanaf nu met een Apogee Groove USB DAC. De kleine Digitaal Analoog Omzetter werkt tevens als een hoofdtelefoonversterker. Zo kan je een beter geluid verwachten wanneer je via de smartphone of computer luistert.

Met hoofdtelefoon naar de muziek op je laptop luisteren, het is niet altijd even plezierig. Koop je een high end hoofdtelefoon merk je nog steeds die irritante storingen of ruis. Dat krijg je met die standaard geluidskaarten op computers. Sennheiser biedt hier echter een handige oplossing. De Duitse fabrikant levert vanaf nu zijn HD650 hoofdtelefoons met een Apogee Groove. Het kleine apparaat is een USB DAC die het geluid tien keren beter maakt. Daarbovenop dient de Groove ook als hoofdtelefoonversterker. Dat geeft direct een stevige boost aan je geluidskwaliteit.

De Sennheiser HD650 is een high end hoofdtelefoon die je werkt binnen een frequentiebereik van 10 Hz tot 42 kHz. Het model wordt omschreven als een dynamische hoofdtelefoon die met ultra lage vervormingen werkt. Bovendien is de toevoeging van de Apogee Groove nodig. Aangezien de impedantie van de HD650 zo’n 300 Ohm bedraagt, verbruikt de hoofdtelefoon meer dan een computer stroom kan leveren (slechts 32 Ohm). De USB DAC zorgt er echter voor dat de hoofdtelefoon met zijn volledige vermogen te werk gaat.

Het model is een open hoofdtelefoon en is voorzien van een stevige hoofdband. Het duo zal vanaf eind juni beschikbaar zijn en kost €598.

Verkooppunten van het merk sennheiser