Sennheiser brengt een nieuwe draadloze hoofdtelefoon op de markt voor de lange termijn. De PXC 550 komt met een goede batterij, comfortabele oorkussens en noise-cancelling technologie.

Sennheiser lijkt de strijd aan te gaan met Bose op vlak van noise-cancellation. Bose introduceerde kortgeleden nog zijn eerste draadloze noise-cancelling model, de QC35. Sennheiser zit echter kort op de hielen en zal binnenkort zijn eigen PXC 550 uitbrengen. Om wat achtergrond te scheppen: de PXC 550 is de opvolger van de PXC 450. Deze hoofdtelefoon is, net zoals zijn voorganger, gemaakt voor zakenreizigers.

Dat de hoofdtelefoon gemaakt is voor reizigers kan je al meteen zien aan het batterijleven. Zo kan je tot 30 uur luisteren met de PXC 550 en is vrij snel opgeladen. Wel zal die tijdsduur minder lang zijn wanneer je de NoiseGard noise-cancellation aanzet. Sennheiser laat wel weten dat ook dan de batterij nog vrij lang mee zal gaan. De oorschelpen van het toestel zijn gemaakt van leer om te zorgen voor het beste comfort. Je kan de schelpen bovendien opvouwen en inklappen. Bovendien kan je op de rechteroorschelp een touchpad vinden waarop je muziek en telefoontjes kan regelen.

Op vlak van geluid toont Sennheiser ook enkele mogelijkheden. Zo kan je gebruikmaken van de Director Mode om te kiezen uit vier verschillende geluidsinstellingen. Via de Captune app (Android & iPhone) kan je dan deze instellingen regelen. De PXC 550 zal vanaf midden juli beschikbaar zijn. De prijs is voolopig enkel in de VS en VK bekend, die staat omgerekend op €385.

Verkooppunten van het merk sennheiser