Is het een smartphone? Is het een tablet? Nee, dat is het niet. Het is de nieuwe Samsung Galaxy Note! Met een scherm van 5.3 inch lanceert Samsung een toestel dat het beste van beide werelden moet combineren in één toestel. Heeft Samsung een topproduct neergezet of draait het uit op een flop?

Samen met Apple eiste Samsung in het eerste kwartaal van 2012 zowat alle winst op in de smartphonemarkt. Dit legde de Zuid-Koreaanse elektronicagigant geen windeieren want Samsung mikt in 2012 op een omzet die bijna dubbel zo hoog ligt dan vorig jaar.
 Met een verkoopteller die amper 2 maanden na de lancering van de Galaxy Note al de kaap van 1 miljoen stuks bereikte, kan men moeilijk van een flop spreken. Wat maakt deze Galaxy Note zo gewild? Ongetwijfeld zijn 5.3 inch Super AMOLED scherm dat met een resolutie van 1280 x 800 pixels menig flatscreen in de schaduw zet.

Een groot, scherp en helder scherm dus, maar dit is niet alles waar de Note mee kan uitpakken. Het toestel beschikt over een 1.4GHz dual-core processor die samenwerkt met 1GB RAM werkgeheugen om alle taken zo snel mogelijk af te werken. Wat intern geheugen betreft is er keuze tussen 8, 16 of 32GB, telkens uitbreidbaar met microSD kaartjes tot 32GB. Verder heeft de Note een 8 megapixel camera met LED-flitser achteraan, een 2 megapixel camera vooraan en een pennetje om het touchscreen te schrijven of te sketchen. Dit alles zit verpakt in een body van 147mm hoog en 83mm breed. Ondanks deze forse afmetingen is het toestel toch slechts 9,65mm ‘dik’ en 178g ‘zwaar’.

Wat meteen opvalt is dat de Note qua uiterlijk erg lijkt op zijn kleinere broertje, de Galaxy SII. Dit betekent dat het toestel voorzien is van een plastic achterkant met geribbeld profiel (waardoor krassen minder vlug zichtbaar worden) en een voorkant die volledig bestaat uit Gorilla Glass. Dit is een van de sterkste glassoorten die ook in andere premium smartphones wordt gebruikt om er voor te zorgen dat het glas bijna onkrasbaar is.

Verkooppunten van het merk samsung