Een betaalbare high-endreeks? Daarvoor spitsen we altijd onze oren. Rotel brengt in de Rotel 15 Series twee nieuwe versterkers en een cd-speler.

Alle drie modellen in de Rotel 15 Series hebben speciaal gemaakte oversized toroïdale transformers (ontwikkeld en gemaakt in eigen huis) en dual differential input stages. Dit samen zorgt voor een grote reserve aan onmiddellijk beschikbare, zuivere stroom en minimale verstoringen.

Bijna elk onderdeel in het audiopad is ‘through-hole’ in plaats van gemonteerd aan het oppervlak. Dit geeft Rotel meer mogelijkheden in de keuze van kwaliteitsvolle onderdelen. Alle drie toestellen zijn ook voorzien van high-end DACs en aangepaste externe low-pass filters in plaats van de mindere ingebouwde equivalenten.

De Rotel RC-1572 is een tweekanaals voorversterker. Hij is voorzien van relay switching voor analoge bronnen om het signaalpad te bewaren, en heeft een 32-bit AKM4495 DAC voor digital-to-analog conversies. Bluetooth aptX zit aan boord, net als dedicated rear power voor Google Chromecast Audio.

Verder zien we de stereo geïntegreerde versterker Rotel RA-1572. Hier zien we dezelfde transformer als bij zijn broer. Dit model heeft 120W per kanaal over 8 Ohm en een mono subwoofer output. Verder heeft hij ook een 32-bit DAC en Bluetooth aptX.

Last but not least is er de cd-speler Rotel RCD-1572. Met zijn Wolfson WM8740 stereo-DAC ondersteunt hij 24bit/192kHz en volle differentiële voltage outputs. Dit betekent in de praktijk dat je zowel RCA- als XLR-outputs kan kiezen.

Alle drie modellen van de Rotel 15-Series zijn te koop vanaf augustus, de prijzen worden snel bekend gemaakt.

Verkooppunten van het merk rotel