Quad lanceert een nieuw gecombineerd hifisysteem, de Artera Solus. Hierin is een CD-transport, DAC, voorversterker en eindversterker geïntegreerd. Dit systeem zou klankmatig op het niveau van veel duurdere hifi-systemen moeten zitten, zodat het genieten van muziek op een hoger niveau aan een meer betaalbare prijs mogelijk is.
Intern in de Quad Artera Solus vormt de ES9018 Sabre32 Reference DAC het hart van de hifi-systeem. Het is een 32-bits, acht-kanaals DAC, wat de Atera Solus de mogelijkheid geeft om PCM-gegevens af te spelen tot een 32-bits / 384kHz-resolutie (evenals DSD64, 128 en 256).
Er zijn vier digitale filteropties, zodat je de audio naar persoonlijke smaak kan aanpassen. Verder heeft de Artera Solus vijf digitale ingangen (twee coaxiale, twee optische en één USB Type B), terwijl je via een paar RCA-phono-ingangen analoge bronnen kan aansluiten.
De Solus is ook het eerste Artera-product dat Bluetooth-connectiviteit biedt, met de aptX-codec speel je hiermee op ‘CD-niveau’. Via RCA- en XLR-uitgangen kan je externe toestellen aansturen. Maar hier houdt de connectiviteit van de Altera Solus niet op. In het najaar lanceert Quad een premium versie die middels een wifi connectie aangestuurd kan worden door een app.
De Quad Artera Solus vanaf februari verkrijgbaar in een zwarte of zilveren uitvoering.

Verkooppunten van het merk quad