Pioneer heeft een paar zwaar gespecificeerde AV-receivers aangekondigd: de VSX-LX503 en de VSX-LX303 en zullen beide volgende maand verkrijgbaar zijn.

De VSX-LX303 kan Dolby Atmos- en DTS: X-soundtracks in 5.2.4- of 7.2.2-configuraties verwerken. Elk kanaal wordt aangedreven door 170 watt aan vermogen (tot 6 ohm). Connectiviteit is alomvattend. Elk van de zes HDMI-ingangen aan de achterkant van de 303 is 4K / HDR10 / Dolby Vision-compatibel – de HDMI aan de voorkant is dat niet, maar alle zeven zijn HDCP2.2-compatibel.

VSX-LX503

Er zijn een paar USB-ingangen, een paar HDMI-uitgangen, twee digitale optische ingangen, een digitale coaxiale ingang en een bewegende magneet phonotrap. Een paar componentvideo-ingangen en een composietingang zorgen voor legacy-apparatuur.

De ingebouwde Chromecast is aan boord en DTS Play-Fi maakt het streamen van audiomateriaal naar de VSX-LX303 eenvoudig. Bluetooth-connectiviteit is ook geïntegreerd, en de AKM DAC met hoge resolutie van de Pioneer betekent dat digitale audiobestanden tot 32bit / 384kHz kunnen worden afgehandeld.

Spotify, Deezer, Tidal, Amazon Music en TuneIn internetradio zijn allemaal toegankelijk via de afstandsbediening of de app Pioneer Music Control. AM- en FM-radio zijn ook aan boord.

Voorspelbaar is dat de VSX-LX503 hetzelfde is, maar meer nog. Het vermogen wordt verhoogd tot 180 watt per kanaal, er zijn speaker-pre-outs (11 kanalen) voor liefhebbers van power-amp en hi-res audiomogelijkheden strekken zich uit tot Direct DSD 11.2. Ook Apple AirPlay-certificering is aanwezig.

Verkooppunten van het merk pioneer