De Oppo UDP-205 multiplayer is een blu-ray speler met een D/A-converter, een koptelefoonversterker en heel wat extra functionaliteiten. De asynchrone (DSD512 / PCM768kHz-compatibele) USB-, coaxiale en TOSLINK-ingangen voeden elk een paar geïnternaliseerde ESS Labs 9038PRO-chips die hoogwaardig geluid uitsturen naar de gebalanceerde XLR of RCA-uitgangen of een hoofdtelefoonaansluiting van 6,4 mm. Surround hi-res content – PCM tot 192 kHz, native DSD64 en PCM-geconverteerde DSD128 – worden elk ook ondersteund. Verder speelt de Oppo UDP-205 zowat alles af zijn laserlader : 4K Ultra HD Blu-ray, gewone Blu-ray, Blu-ray 3D, DVD-Video, DVD-Audio, SACD en Audio CD.

In september-update heeft Oppo de UDP-205 Roon Ready gemaakt. Deze maand voegt het Californische hoofdkantoor er MQA-ondersteuning aan toe.

Oppo persbericht:
“De nieuwste firmware-update van de UDP-205 voegt MQA-decodering toe aan het afspelen van het digitale audiobestand van de UDP-205. Wanneer een gebruiker door muziekbestanden navigeert met behulp van de “Music” -app van de UDP-205, kan de speler bestanden identificeren en decoderen die zijn gecodeerd met MQA. ”

Dat lijkt erop alsof MQA-ondersteuning alleen van toepassing is op bestanden die lokaal worden bediend via een direct aangesloten USB-station of CD, waardoor Tidal MQA via Roon overblijft.

Heb je al een UDP-205? Je kan je speler rechtstreeks vanaf internet updaten via de online Firmware Update Tool. Heb je je 205 niet verbonden met internet? Geen zorgen: diezelfde firmware is ook beschikbaar als directe download van de OPPO Digital-website.

De UDP-205 kan je kopen voor € 1799 in de vakhandel.

Verkooppunten van het merk oppo