Onkyo & Pioneer Corporation heeft ingestemd met de overdracht van alle bedrijfsactiviteiten van haar hifi en thuisbioscopen aan Aqipa GmbH uit Oostenrijk. Dit omvat de merken Esoteric, Integra, Onkyo, Pioneer en TEAC.

De asset deal, geschat op ongeveer €140 miljoen omzet, ziet de Oostenrijkse distributeur elk aspect van de Europese operatie van Onkyo/Pioneer overnemen. Alle zakelijke activiteiten (verkoop, marketing, klantenondersteuning, distributie en reserveonderdelen) worden overgedragen met ingang van 1 oktober 2018.

“We zijn erg verheugd dat Pioneer en Onkyo Europe en al haar gerelateerde merken … evenals al hun Europese werknemers zullen toetreden tot de Aqipa-familie. De merken zullen er samen voor zorgen dat geweldige producten op de markt worden gebracht terwijl we verhoogde merkbekendheid zullen bieden,” aldus Christian Trapl, CEO van Aqipa.

Aqipa GmbH werd opgericht in 1990 en richt zich op de marketing en distributie van hoogwaardige consumentenelektronica-producten over de hele wereld.

Verkooppunten van het merk pioneer