In een interview met Wired laat Nick Millington (de belangrijkste productmanager van Sonos die leiding geeft aan het productteam van het bedrijf) blijkt dat toekomstige Sonos-producten worden voorbereid om het huis te verlaten.

In het interview zegt Millington: “Een van de belangrijkste overgangen waar we het over hebben is van huis naar overal … Het huis is niet de enige plaats waar je naar muziek luistert. Er zijn veel plaatsen waar je naar muziek kunt luisteren.”

“In de loop van de tijd, overal waar je misschien van muziek wilt genieten – in verschillende kamers van je huis en buitenshuis – willen we een product hebben dat goed bij dat scenario past,” voegde hij eraan toe.

Hoewel dit kan worden gerealiseerd als een door een batterij gevoede Sonos-luidspreker, is het moeilijk om niet te denken en te anticiperen op grootschalige ambities. Zal Sonos zich inspannen om de ook de autoradiomarkt te betreden, naast Apple CarPlay, Android Auto en natuurlijk ook nog de altijd betrouwbare Bluetooth? Misschien zal het vertakken in andere alledaagse draagbare producten zoals een koptelefoon?

De hindernis waar Sonos voorbij moet springen om dit te bereiken, is wat het Sonos-ecosysteem zo betrouwbaar en uitbreidbaar maakt in de eerste plaats: wifi.

Zonder betrouwbaar wifi buiten het huis, zullen ze er toch omheen moeten denken.

Verkooppunten van het merk sonos