De 808v6 is de nieuwste versie van de 808-type CD-speler en de laatste nieuwe toevoeging aan de 800 Reference Series. Het is de CD-speler met de beste performance die Meridian ooit heeft gemaakt. 

De 808v6 heeft heel wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. Zo kan de CD-speler MQA-bronnen decoderen en verwerken en op die manier geluid leveren in studiokwaliteit via zijn digitale en analoge outputs.

Natuurlijk is de 808v6 op de eerste plaats een CD-speler met USB- en RCA-input die audio kunnen ontvangen tot 192 kHz. Hierbij komt ook een Meridian SpeakerLink-verbinding. Dit model heeft een verbeterde DSP-chip, waaruit het apparaat zijn MQA-capaciteiten haalt, maar ook lip-sync control en DSD playback.

De analoge outputs kunnen ingesteld worden om beter om te gaan met bas, treble en balance. De Upsampling filter tracht het beste uit de CD-resolutie te halen.

De Meridian 808v6 is in zwarte kleur te verkrijgen voor 11000 Britse pond. Het apparaat kan voor 500 pond extra ook in 270 verschillende andere kleuren aangekocht worden.

Verkooppunten van het merk meridian