MELCO heeft de lancering aangekondigd van de E100 Expansion Drive en D100 CD Drive. De E100 Expansion Drive beschikt over dezelfde hardware als de hoofdunits van Melco, met extra technologie om de uitbreidingsconnectiviteit te ondersteunen. De enkele harde schijf van de E100 heeft een capaciteit van 3TB.
Gemonteerd op het Melco zeer stabiele opslagsysteem (HS-S2) anti-vibratieplatform, zoals gebruikt in de N1ZS / 2A, wordt de geselecteerde harde schijf E100 van 3 TB aangestuurd door een speciale Melco-besturingskaart.
Het 2 mm halve chassis in geribbelde aluminium huisvest zowel de elektronica als de harde schijf, met een speciale aan / uit-schakelaar op het voorpaneel. Op het achterpaneel kunnen twee USB 3.0-aansluitingen worden geplaatst – een voor aansluiting op de hoofdcomputer van Melco en de andere voor verdere serieschakeling van andere E100’s voor extra opslagcapaciteit.
De D100 CD-drive kan CD’s afspelen of importeren. De D100 CD-drive maakt gebruik van de nieuwste generatie Japanse optische drives, direct gemonteerd op het 2 mm dikke chassis via het anti-vibratieplatform van Melco. Het geïmporteerde bestand wordt binnen de Melco bewaard in archiveringskwaliteit, wat betekent dat een gebruiker het nooit meer hoeft te rippen, waardoor eenvoudige toegang tot een volledige CD-verzameling mogelijk is zonder een schijf aan te raken.
Het regelcircuit herbergt een generator met een lage jitterklok. Het achterpaneel heeft twee USB 3.0-poorten – een voor rechtstreekse verbinding met een Melco-muziekbibliotheek voor het importeren van gegevens, en de andere om rechtstreeks aan te sluiten op een USB-DAC of een ander USB3-opslag- of importapparaat, wat betekent dat aansluitingen op het achterpaneel van de Melco Digital bibliotheek niet verloren gaan bij het gebruik van een D100. Dit zorgt ervoor dat de D100 permanent verbonden kan blijven met de Melco.
Gecontroleerd door de interface op het voorpaneel die wordt gebruikt op alle Melco Digital Music Libraries, maakt de D100 gebruik van de Melco DIRECT CD PLAY-functie. Bij gebruik met een externe USB-DAC levert deze combinatie het volledige voordeel en de prestaties van een CD-speler. Door het CD-mechanisme gescheiden te houden van de centrale Melco-bibliotheek, is de systeembetrouwbaarheid verzekerd, terwijl de geluidskwaliteit wordt gemaximaliseerd, aldus het bedrijf.