De Amerikaanse audiolegende McIntosh heeft zijn nieuwste luidspreker, de McIntosh XRT2.1K, aangekondigd. Dit is een indrukwekkende speaker met maar liefst 81 (!!!) Nanocarbon-drivers die in een vierweg systeem worden geïntegreerd. Interesse? Een luidsprekerpaar zal rond 150.000,- kosten.
McIntosh beweert dat de XRT2.1K al 45 jaar in de maak is. Dit heeft blijkbaar de R&D prijs wat doen oplopen. Maar het resultaat ziet er spectaculair uit. Je ziet dat McIntosh met veel tijd, toewijding en unieke technologie aan de slag is gegaan voordat ze de XRT2.1K op markt hebben gebracht.
De nieuwe ‘Nanocarbon Fibre / Nomex Honeycomb’-elementen zijn speciaal voor de XRT2.1K’s gemaakt. Het 4-weg luidsprekerontwerp maakt gebruik van 81 drivers : zes 20cm basdrivers, twee 16,5cm lage frequentie / middentoneneenheden, 28 5cm hogere middenbereikeenheden en 45 19 mm tweeters. McIntosh beweert dat het bekend ‘Line Array’-luidsprekerprincipe een gelijkmatige geluidsverspreiding bevordert.
De luidspreker gaat vlot om met maar liefst 2000 Watt vermogen. De versterkte basmodule is gemaakt van geborsteld en zwart aluminium en is afgewerkt in zwart pianolak. McIntosh-dealers zullen binnenkort ongetwijfeld graag uw bestelling opnemen. In de VS zullen de eerste luidsprekers nu in december verschijnen en begin 2018 wordt de rest van de wereld bedient. Wij kijken alvast uit naar de eerste luistersessie met een paar van deze indrukwekkende luidsprekers. Wie weet zal een grondige review snel volgen.

Verkooppunten van het merk mcintosh