Marantz, viert het 40e jubileum van Brand Ambassador Ken Ishiwata met twee zeer speciale KI-Ruby componenten in gelimiteerde oplage: de SA-KI Ruby sacd-speler en PM-KI Ruby versterker.

De twee nieuwe componenten verschijnen in een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks per product en zijn te herkennen aan een lasergegraveerde kopie van Ishiwata’s handtekening en een ‘Ruby’-motief bovenop het frontpaneel.

Ken Ishiwata is sinds zijn aantreden bij het bedrijf in 1978 het hart van de ontwikkeling van het Marantz-geluid. Hij introduceerde bijvoorbeeld het idee van ‘Special Edition’ tuning: componenten van een hogere kwaliteit aan een bestaand product toevoegen om de prestaties verder te verbeteren. Daarnaast ontwierp hij  de reeks ‘KI Signature’ met sacd-spelers en versterkers.

“Ken Ishiwata is een van de meest bekende personen in de wereld van hoogwaardige HiFi. Niet alleen vanwege zijn liefde voor muziek, maar ook dankzij zijn bijzondere demonstraties van Marantz-producten aan bezoekers van internationale audio-evenementen. Hij was het hart van het team dat werkte aan de paradepaardjes, de SA-10 sacd-speler en PM-10 versterker”, aldus de persverklaring van Marantz.

Allebei de modellen van de KI-Ruby reeks zijn compleet nieuw ontworpen met behulp van Marantz’s ervaring op het gebied van sacd-spelers, DAC en versterking, alsmede de ontwikkeling van de SA-10 en PM-10. De SA-KI Ruby speelt zowel sacd’s en cd’s af en heeft meerdere digitale ingangen. Ook verwerkt hij digitale audio met Marantz’s gepatenteerde single-bit ‘Marantz Musical Mastering’. Hierdoor kan de analoge output via een simpele laagdoorlaatfilter worden uitgestuurd.

De PM-KI Ruby versterker is een analoog ontwerp met een voorversterkerfase die gebruik maakt van propriëtaire HDAM-technologie. De eindversterker levert 2x 100 W (8ohm) en 2x 200 W (4ohm) en is afgeleid van de kenmerkende PM-10 versterker. Behalve de LINE-ingangen gebruikt de versterker het onlangs ontworpen Marantz Musical Premium Phono EQ-circuit met laag ruisniveau en heeft zowel MC- als MM-mogelijkheden voor moderne draaitafels.

De SA-KI Ruby is opgebouwd rondom een in-house ontwikkelde SACDM-3 sacd-mechanisme. Hij kan sacd’s, cd’s en compilaties op cd-rom of dvd-rom afspelen en is voorzien van een asynchrone USB-ingang die alle formaten tot PCM/DXD 384 kHz/32bit en DSD 11,2 MHz aan kan. Marantz Musical Mastering versterkt alle inkomende digitale signalen naar single-bit DSD 11,2 MHz. Zo kan de analoge uitgang door een enkele low-pass filter worden aangedreven. Alle digitale ingangen zijn geïsoleerd om ruis van aangesloten bronnen te blokkeren.

De liefhebber van Marantz producten moet er snel bij zijn want de twee nieuwe componenten zijn in beperkte oplage te verkrijgen. Vanaf eind september zullen er van elk model 1.000 genummerde stuks met certificaat van echtheid beschikbaar zijn en kosten € 3.999. 500 daarvan komen in de kleur zwart en de andere 500 dragen een gouden kleur.

Verkooppunten van het merk marantz