Audiobedrijf Marantz brengt zijn nieuwe 10 Series op de markt. De nieuwe reeks bestaat uit de PM10 versterker en de SA10 CD-speler. Marantz vervangt hiermee zijn 12 jaar oude Legendary Series. 

Audiofabrikant Marantz brengt binnenkort nog meer nieuw materiaal op de markt. Deze keer een nieuwe high end reeks die de Legendary Series moet vervangen. Daarom krijgen we nu nog een versterker en CD-speler, de PM10 en SA10. De nieuwe reeks kreeg zijn design en tuning van Ken Ishiwata. De man die al jaren High End ambassadeur van Marantz is.

De PM10 is een geïntegreerde versterker. Deze heeft tal van nieuwe functies onder de kap steken, maar zijn basis moet je zoeken bij de SC7. Het nieuwe model bezit hetzelfde soort voortrappen en maakt gebruik van een gebalanceerd circuit. Deze opzet zorgt voor zo’n 200 W per kanaal op 8 Ohm. Je kan de versterker bij wijze van spreke op alles aansluiten. Daarbovenop kreeg de PM10 nog de mogelijkheid om met moving coils en moving magnets platenspelers aan de slag te gaan. Ook krijgt de versterker een gesplitste voeding. Daardoor krijg je een aparte voeding voor zowel voorversterker en processor. Het plaatje wordt helemaal afgemaakt doordat de PM10 aparte versterkingsmodules op ieder kanaal krijgt ingebouwd.

De SA10 daarentegen is een CD-speler die toekomstbestendig moet zijn. Daarom kan je niet enkel CD’s, maar ook SACD’s en een USB gebruiken om hi-res muziek af te spelen. Via de USB-B poort kan je een PCM playback krijgen van 32-bit/384 kHz, terwijl DSD in 11.2 MHz kan worden afgespeeld. Via de Marantz Musical Mastering kan je PCM inputs converteren naar DSD. Beide modellen werden onlangs al op High End München voorgesteld, maar toen waren prijzen nog niet bekend. De prijs voor de Marantz SA10 zal neerkomen op zo’n €7.000, de PM10 is net iets duurder met een prijskaartje van €8.300. De 10 Series zal in januari op de markt verschijnen.

Verkooppunten van het merk marantz