Het Duitse Loewe brengt voor het eerst een OLED-tv naar de markt, namelijk de Loewe Bild 7. De tv wordt gepresenteerd in een designerjasje, maar onder de kap zit volgens Loewe heel wat functionaliteit.

Het ziet ernaar uit dat Loewe de volgende is die een OLED aanbod zal beginnen uitwerken. Ze zullen in september hun eerste tv op de markt brengen, en die heet de Loewe Bild 7. Het gaat om een designer tv met vrij veel functionaliteit. Loewe koopt wel, net zoals Philips, OLED-schermen van LG. Zij staan er dan ook om bekend de beste schermen op de markt te brengen. Wel heeft Loewe enkele eigen addities gebracht in de vorm van eigen picture processing technology.

Deze eigen twist aan het scherm noemt Loewe VantaVision, een verwijzing naar Vantablack, de donkerste substantie ooit gemaakt door mensen. Verder kan je nog 4K en HDR ondersteuning verwachten, evenals een Dolby Vision codec die kort na release verkrijgbaar zal zijn. Daarbovenop krijg je nog een geïntegreerde soundbar van 120 Watt. Deze zal pas tevoorschijn komen wanneer je de tv aanzet. Verder kan je alles opnemen en opslaan op de 1TB harde schijf van de Bild 7. Streamingmogelijkheden zijn er ook in de vorm van bluetooth, Wi-Fi en DLNA. Je hebt keuze tussen 55 inch en 65 inch modellen. Deze kosten respectievelijk €5.300 en €7.700.

Verkooppunten van het merk loewe