Luidsprekerfabrikant Zellaton heeft hun tweeweg monitorluidspreker Legacy vernieuwd. De nieuwe Legacy is nu voorzien van een passieve woofer aan de achterzijde en zal zijn debuut maken op het Rocky Mountain Audio Fest in Denver.

De Zellaton Legacy bestaat uit een 1 x 20 millimeter (0,8 inch) soft-dome-tweeter, een 1 x 130 millimeter (5 inch) full-cone midwoofer en een 1 x 200 millimeter (8 inch) passieve woofer. Het nieuwe model is gecreëerd door Manuel Podzsus, de kleinzoon van de oprichter van het Duiste Zellaton. De luidspreker heeft een frequentiebereik van 45 Hz tot 38 kHz en minimaal versterkervermogen van 20 Watt of meer.

Met de Legacy wil Zelleton ‘s werelds beste monitor in een elegante vormfactor creëren, gekoppeld aan een aanzienlijke woofer die samenwerkt met een achterwaartse passieve woofer die authentieke bas biedt.

De Legacy zal voor het eerst worden getoond op het Rocky Mountain Audio Fest dat van 5 tot 7 oktober plaatsvindt in de VS. De officiële prijs is nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat de Zelleton Legacy rond de 24.000 gaat kosten.