KEF heeft een nieuwe in-wall architectonische luidspreker gelanceerd, de Ci5160REF-THX. Deze hadden ze al eerder aangekondigd op de ISE 2018. De Ci5160REF-THX maakt deel uit van de KEF-serie van luidsprekers en net als het hele assortiment wordt de KEF Ci5160REF-THX geleverd met het referentiebouwcertificaat, ondertekend door de vakman die het heeft gebouwd. De nieuwe luidspreker voldoet ook aan de ‘Extreme Theatre’-standaard van KEF en heeft tevens THX Ultra-certificering.
De kern van de KEF Ci5160REF-THX is de 11e generatie van de kenmerkende Uni-Q-puntbronindicatorarray van de KEF, met een 25 mm aluminium dome-tweeter met ontluchting in het exacte akoestische midden van een 125 mm middentoner. De Ci5160REF-THX maakt ook gebruik van een op maat gemaakte Reference 160 mm basdriver, geoptimaliseerd voor gebruik in de muur. KEF’s ingenieurs hebben de ideale cross-overnetwerken gemodelleerd in de computer voordat ze elk onderdeel auditeerden om die met de laagste vervorming en de soepelste respons te selecteren. Bovendien zijn de hoogfrequente en laagfrequente cross-overs op afzonderlijke kaarten gemonteerd om overspraak tot een minimum te beperken.
Alles bij elkaar genomen, zegt KEF dat deze innovaties een “geheel nieuw niveau van vrijheid en flexibiliteit bieden voor systeeminstallateurs die op zoek zijn naar topklasse architecturale luidsprekeroplossingen die de best mogelijke geluidskwaliteit kunnen leveren”.
Aanbevolen verkoopprijs: £ 7500 (prijzen in euro’s nog niet bekend).

Verkooppunten van het merk kef