De Bryston BCD-3 is de allernieuwste CD-speler van het Canadese merk. Met z’n 8 keer over-sampling, volledig discrete klasse A analoge uitgang, aparte voedingen voor het analoge en digitale gedeelte staat deze speler aan de wereldtop en kan je muziek in een ultra hoge kwaliteit afspelen.

Bryston breidt zijn familie uit met een nieuwe CD-speler, de BCD-3. Deze speler werd gebaseerd op het platform van de BDA-3 DAC. Het toestel werd in elkaar gestoken voor de playback van Redbook CD en CDR. Daarvoor gebruikt de speler een transport/laser pickup met twee AKM 44901 DACs. Dat levert een geluid in 32-bit/384 kHz resolutie op. Jitter wordt trouwens tegengegaan door het gebruik van een enkele master clock die de transport met de DAC synchroniseert.

Gebruikers hebben bovendien keuze tussen gebalanceerde XLR-aansluitingen of ongebalanceerde RCA’s. Daarbovenop krijg je ook toegang tot SPDIF. De BCD-3 kan je trouwens verbinden met je thuisnetwerk om nieuwe updates voor het systeem te downloaden. De CD-speler komt met een zwart of zilver front paneel. Deze werden speciaal aangebracht om qua design perfect te passen bij de Cubed versterkerreeks. Een Bryston BCD-3 in huis halen kost je wel $3.495.

Verkooppunten van het merk bryston