Nederlandse importeur Hifinesse heeft de buizenversterkers van MastersounD aan hun assortiment toegevoegd. De buizenversterkers van het Italiaanse merk zijn, naar eigen zeggen, volgens traditioneel vakmanschap met single-ended/klasse A-technologie gebouwd.

MastersounD werd in het begin van de jaren 90 opgericht door Cesare Sanavio. De volledige productie vindt plaats in hun eigen fabriek in Vicenza Italië. Alle versterkers werken zonder enige negatieve feedback en op ambachtelijke wijze gebouwd.

De MastersounD buizenversterkers werken via single-ended circuittechnologie dat mogelijk wordt gemaakt door de onafhankelijk ontwikkelde en geproduceerde uitgangstransformatoren. De vermogensbandbreedte begint op een enkele hertz en reikt tot buiten de menselijke gehoorlimiet. De gebruikte buistypes zijn een aanvulling op de klassieke voorversterkerbuizen ECC82 en 6SN7 de eindversterkerbuizen EL34, 845 en 300B.

Alle chassis in de MastersounD versterkers zijn gemaakt van hoogwaardige, niet-magnetische staalplaten en de bedieningsknoppen zijn gemaakt van massief metaal. Alle bronapparaten zijn verbonden via hoogwaardige cinch-bussen, die afzonderlijk op de behuizing worden geschroefd.

“Wij zijn zeer blij dat we de MastersounD buizenversterkers toe hebben kunnen voegen en u de mogelijkheid geven om dit mooie product te kunnen beluisteren en eventueel aan te schaffen in Nederland,” aldus distributeur Hifinesse.

MastersounD versterkers zijn verkrijgbaar vanaf  € 1.999.