Er is nooit een geheim van gemaakt dat Apple niet alles volledig zelf produceert: Cupertino produceert zijn eigen verwerkingschips voor de iPhone, Samsung staat in voor de productie van de OLED-schermen voor de iPhone X en LG Display maakt momenteel het schermpje voor de Apple Watch.
Volgens Bloomberg is het bedrijf nu volop bezig om hun schermen zelf voor de eerste keer te produceren. Het lijkt er zelfs op dat die schermen MicroLED-technologie zouden kunnen gebruiken. De MicroLED-technologie komt al voor in bijvoorbeeld de eerste MicroLED-tv ‘The Wall’ van Samsung, die deze zomer verkrijgbaar zal zijn.
Net zoals OLED is MicroLED een weergave-technologie die belooft om apparaten dunner te maken, beter contrast geeft en een verbeterde kleurreproductie. Er is wel een klein nadeel bij deze technologie: het is een vrij dure en zeer complex.
Apple zou al jaren aan het project bezig zijn volgens anonieme bronnen van Bloomberg, maar de technologie zou nu in een “vergevorderd stadium zijn”. Ze beweren dat de technologie wordt getest in een ‘geheime fabriek’ in de buurt van het hoofdkantoor in Californië.
Of we in 2018 al mogen kennismaken met een Apple-apparaat met een eigen scherm, valt nog af te wachten.

Verkooppunten van het merk apple