Vorig jaar oktober bracht het Franse Focal de Kanta No.2 uit. De audiofabrikant beloofde snel een uitbreiding van deze lijn en nu, 11 maanden later, is het eindelijk zover!

Focal KantaNaast de Kanta No.2 is nu ook de Kanta No.1, de Kanta No.2 en de Kanta Center uitgebracht.

De Kanta No.1 is een monitormodel en is ontwikkeld voor ruimtes kleiner dan 25 vierkante meter. De vloerstaande Kanta No.3 is geschikt voor ruimtes die drie keer zo groot zijn en de iets kleinere, eerder uitgebrachte, Kanta No.2s is ideaal voor ruimtes van gemiddelde grootte. De Kanta Center, een centerluidspreker voor in een home cinema systeem sluit de lijn af.

De nieuwste aanwinsten werden voor het eerst getoond op de CEDIA Expo in San Diego en lijken op de 11 maanden oude No.2. Ze beschikken over één of twee woofers met een vlasconus bestaande uit vlasvezelkernen omsloten door twee dunne lagen glasvezel en een omgekeerde beryllium dome-tweeter die de technieken van de IAL (Infinite Acoustic Loading) en IHL (Infinite Horn Loading) tweeters combineert.

Net als in de Sopra- en Utopia-modellen van Focal maakt de Kanta-reeks ook gebruik van de ‘Focus Time’-driveruitlijning, die er voor zorgt dat alle frequentie-informatie tegelijkertijd op de luisterpositie aankomt.

De No.1 kost £4499, de Kanta No.3 is £8999 en de Center speaker zal £1999 gaan kosten. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend gemaakt. Vanaf oktober zouden de Kanta’s verkrijgbaar moeten zijn.

Verkooppunten van het merk focal