Sonos staat bekend voor producten met vrij eenvoudige namen. Denk maar aan de One, de Playbar, de Playbase, de Beam… Ikea daarentegen maakt het al iets ingewikkelder met haar Zweedse namen. Nu Sonos en Ikea met een samenwerking bezig zijn, hebben ze voor een combinatie van de twee gekozen: Symfonisk.

De Symfonisk is een wi-fi-luidspreker die kan worden “geïntegreerd met de woninginrichting in het algemeen” door middel van haakjes zodat je de luidspreker als een plank kunt gebruiken.

Natuurlijk kan in principe elke luidspreker die tegen de muur wordt vastgeschroefd een plank zijn als je er voorwerpen op plaatst. Maar de Symfonisk is speciaal hiervoor gemaakt. De Symfonisk werd gedemonstreerd tijdens IKEA’s jaarlijkse Democratic Design Days-conferentie in Zweden en zal waarschijnlijk in de tweede helft van volgend jaar verschijnen.

Er werd enkel een voorbeeld getoond, hoe het eindproduct eruit zal zien is nog niet bekend. En ook hoe de speaker zal klinken is nog niet bekend omdat de voorstelling van het product niet bestond uit een werkend apparaat.

Toch zou dit een goede zet kunnen zijn voor Sonos. Er zijn slechts zoveel kamers die kunnen worden gevuld met draadloze luidsprekers of soundbars totdat je een groter huis moet kopen en wanneer ze zo goed klinken als Sonos-luidsprekers doen, is er zelden een reden om te upgraden. Als hi-fi vanaf het begin in het meubilair wordt ingebouwd, zou het bedrijf een heel nieuw ecosysteem van producten kunnen bouwen.

Verkooppunten van het merk sonos