Luidsprekerfabrikant Dynaudio heeft hun nieuwste aanwinst aangekondigd. De Xeo 10 is de opvolger van de Award-winnende Xeo 2, een draadloze, actieve luidspreker. De Xeo 10 heeft een nieuwe afstemming, een ander uiterlijk en volgens Dynaudio zelf nog betere prestaties.

De fabrikant heeft de 14 centimeter grote MSP-woofer doorontwikkeld voor een krachtigere laagweergave en een verbeterde weergave van het middengebied

Naast de woofer beschikt de Xeo 10 over een 28 millimeter grote softdome tweeter, die in iedere high-end luidspreker van Dynaudio wordt toegepast, waaronder in de voorganger Xeo 2. Het frequentiebereik van de compacte luidspreker is 40 Hz tot 21 kHz. De crossover-frequentie ligt op 5 kHz. Daarnaast is de afstemming van het DSP-filter gewijzigd. Er wordt een nieuwe limiter-techniek toegepast, waardoor de Xeo 10 volgens de fabrikant ook op hoge luisterniveaus optimaal kan  presteren. Daarnaast is het frequentiebereik van de tweeter gewijzigd voor optimalisatie van de lagere frequenties.

De Xeo 10 heeft een 65 Watt versterker voor iedere driver, directe ingangen op de Master-luidspreker (optisch digitaal, analoog cinch/stereo en 3,5 millimeter analoog), een ‘soft touch’ bediening bovenop de luidsprekers en de mogelijkheid om de luidsprekers door middel van een schakelaar aan de achterzijde aan te passen aan de akoestiek van de ruimte.

Net als zijn voorganger is de behuizing van de Xeo 10 gemaakt van een composietmateriaal met akoestische eigenschappen. Het frontpaneel is van geborsteld aluminium en met de afstandsbediening kan zowel de Xeo 10 zelf, als de optionele Dynaudio Connect bediend worden.

Ook ondersteunt de Xeo 20 24-bit/96kHz bestanden, bluetooth aptX en de mogelijkheid om de Xeo 10 te combineren met de Dynaudio Connect Dynaudio Xeo 10.

De Xeo 10 is vanaf 1 oktober 2018 verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering en kost 1500.

Verkooppunten van het merk dynaudio