Berlijn staat ook wel bekend als de muzikale hoofdstad van Duitsland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist hier de nieuwe Sonos Concept Store zijn deuren opent aan de Oranienburger Straße 83 in het stadsdeel Mitte. In 2017 zijn al Sonos-winkels geopend in New York en Londen. Met Berlijn daarbij staat de teller op 2 Europese winkels en 3 wereldwijd.

Bezoekers worden ondergedompeld in de winkel onder muziek, ervaren de Sonos-producten in een interactieve ‘thuis’-omgeving en luisteren naar muziek zoals de artiest dat bedoeld heeft. Regelmatig zuller er ook muziek-, film-, technologie-, en art & design-evenementen plaatsvinden..

In de winkel bevinden zich ook twee luisterkamers die een unieke luisterervaring bieden. Ze vormen dan ook de perfecte set-up voor productdemonstraties. De ruimtes zijn zo ontworpen dat ze een echt modern huiskamergevoel geven en zo kunnen de bezoekers kennismaken met de kracht van het geluid. Via een van de vele streamingdiensten kunnen bezoekers zelf hun eigen muziek streamen. Het is de ideale plaats voor alle nieuwsgierigen van intuïtieve technologie en diegenen die alles willen leren over spraakbesturing. De allereerste smart-speaker van Sonos, de Sonos One (met Amazon Alexa) zal dan ook te bedienen zijn.

De Berlijnse Sonos Concept Store is geen exacte kopie van de winkels in Londen en New York. Voor het design werkte Sonos samen met de Berlijnse kunstenaars 44flavours en Lena Petersen. Muziek, de urban cultuur en thuisomgevingen waren hun grootste inspiratiebron bij het bepalen van de look & feel van de twee kamers.

Een ander hoogtepunt van de ruimte is de Art Wall: dit is een plaats voor kunst, geïnspireerd op muziek, van internationale en lokale kunstenaars. Bij de opening van de winkel is een tentoonstelling te zien over David Bowie. Hij was op muzikaal vlak sterk verbonden met de Duitste hoofdstad. Foto’s van Denis O’Regan, Masayoshi Sukita en Christian Simonpietri laten Bowie zien tijdens zijn Berlijnse periode.

Sonos Concept Store

Het openingsevenement dat gisteren, 12 april 2018, plaatsvond had als thema Sonos Song Stories: Bowie. Het is geïnspireerd op het icoon dat in Berlijn zijn meest innovatieve en tijdloze werk creëerde. Na Song Stories volgt een tweedaagse live radio-uitzending op NTS Radio, dat is een wereldwijd radiostation en streamingpartner van Sonos. Dit zal dit weekend plaatsvinden tijdens het openingsweekend van 13 en 14 april. De ‘Love Letters to Berlin’-radioshow viert Berlijn als een continue inspiratiebron voor kunstenaars. Gedurende deze twee dagen worden Berlijnse labels, festivals en bekende artiesten uitgezonden die de Duitse hoofdstad hun thuis noemen.

 

Verkooppunten van het merk sonos