Op het eerste zicht lijkt de T+A MP8 niet zo heel speciaal: het lijkt eerder op een gewone CD-speler. Maar niets in minder waar: dit toestel kan veel meer. In de MP8 Multi-source Player vind je niet alleen een CD-speler, maar ook nog een digitale tuner die FM, FM-HD en DAB+ weergave kan ondersteunen. Ook kan via Bluetooth muziek worden afgespeeld van een gsm of tablet en een streaming client zodat internetradio en online muziekdiensten ook ondersteund kunnen worden. En natuurlijk mogen we de externe bronnen niet vergeten die we zouden willen aansluiten: ook deze hebben heel wat aansluitingen.
De MP8 kan iedere DAC via de S/PDIF uitgangen voorzien van een heel goed audiosignaal (tot 192kHz), maar de beste match is natuurlijk de T+A DAC 8 DSD. En met de T+A-app kan het hele 8-series systeem bediend worden via de MP8.
“Maar de CD begint toch langzaamaan outdated te geraken?” Niet echt: veel muziekfanaten hechten er nog veel waarde aan. En met deze reden heeft T+A een CD-loopwerk ontwikkeld die een korte inleestijd heeft en een uitzonderlijk goede foutcorrectie.
Naast het geïntegreerde cd-loopwerk, de Bluetooth aptX® module, de FM/DAB+ radio en de streaming functies heeft de MP8 nog twee coaxiaal digitale ingangen, een optische digitale ingang en een USB-input. De vorm van de uitgangen zijn coaxiaal digitaal en USB. Een externe harde schijf kan natuurlijk ook worden aangesloten.
 

Verkooppunten van het merk ta