Bang & Olufsen heeft vernieuwde versies van de BeoSound 1 en BeoSound2 luidsprekers uitgebracht. De nieuwe speakers zijn voorzien van Google Assistant, vijf ingebouwde microfoons en beschikken over ondersteuning voor Apple’s Airplay 2 en Google Chromecast.

Beosound 1 Beosound 2 Bang & OlufsenBeide modellen zijn kegelvormig opgebouwd, wat er voor zorgt dat het geluid bolvormig wordt uitgestraald, en voorzien van meerdere microfoons zodat er gebruik kan worden gemaakt van de ingebouwde Google Assistant. Zelfs met muziek aan horen de speakers nog stemcommando’s te kunnen opvangen. De microfoons kunnen in- en uitgeschakeld worden via een knop aan de onderkant van de speaker.  

Door de ondersteuning van Airplay 2 is het mogelijk audio te streamen vanaf Google-apparaten. Ook geeft Airplay 2 de mogelijkheid om Siri te gebruiken.

De BeoSound 1 is de mobiele, draadloze variant van de Bang & Olufsen speaker. Het model heeft een ingebouwde accu en hoeft dus niet continu op netspanning aangesloten te zijn.  De BeoSound 2 heeft een vaste opstelling, zonder accu maar met net wat betere drivers.

De prijs van de BeoSound 1 is €1500 en de BeoSound 2 kost €2000.