Ben je al eigenaar van een Sonos One? Dan kan je binnenkort door slechts één druk op de knop door je favoriete Spotify playlists scrollen dankzij Alexa.

Sonos biedt nu volledige ondersteuning voor Alexa via Spotify op de Alexa-ondersteunde One draadloze speaker. Deze update werd eerder al beloofd, en toen werd er zelfs gezegd dat deze er voor 21 december zou komen. Het feit dat de update er nu al is, stemt ons alleen maar blijer. Zo wordt de Sonos One nog interessanter …

Even een samenvatting voor zij die nog niet helemaal mee zijn: Amazon Alexa is een voice control assistant die we ondertussen al kunnen vinden in de Amazon Echo, Fire TV Stick, Fire tablet en een gamma aan externe speakers. De Sonos One verschijnt met Alexa built-in, dus deze directe link met Spotify is een dikke kers op de taart. Deze nieuwe functionaliteit betekent dat je als eigenaar van een One al je playlists meteen bij de hand hebt door gewoon een commando te geven aan de luidspreker. Eerder moest je eerst de Sonos of Spotify app opstarten.

Heb je een Amazon Echo of Echo Dot gelinkt aan een Sonos speaker, dan kan je deze playlists ook oproepen.

Verkooppunten van het merk sonos